כנס החלל הבינלאומי ע"ש אילן רמון

כנס החלל הבינלאומי השנתי ה-13 ע"ש אילן רמון ייערך לראשונה באוניברסיטת תל-אביב ב 28-30 בינואר, 2018. הכנס נערך בכל שנה לזכר משימת מעבורת החלל ,קולומביה, STS-107. שותפי הכנס כוללים את משפחת רמון, סדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה ובטחון  באוניברסיטת תל אביב ומשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל.

השנה הכנס צפוי לגדול עוד יותר תודות לשיתוף הפעולה המלהיב בין סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל וסדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה וביטחון באוניברסיטת תל-אביב. הכנס שייערך השנה יעניק למשתתפיו גישה למנהיגים בולטים בסקטור החלל, לקהילת החלל הישראלית, אנשי צבא ועוד. רשימת הדוברים השנה כוללת אסטרונאוטים לצד מנהלי מרכזי מחקר חלל מסביב לעולם.

הנושא המרכזי של הכנס השנה יהיה "חישה-מרחוק בעידן החדש" והוא יכלול דיון בנושאים גלובליים בין גורמי ממשל רשמיים ונציגי תעשייה לטובת פיתוח טכנולוגי בחלל ותמיכה בפיתוח בר-קיימא. היום הראשון של הכנס יכלול פאנל ייחודי, "כדור הארץ מהחלל: פאנל אסטרונאוטים אינטראקטיבי" בהובלת אסטרונאוטים מובילים ממשתתפי הכנס. היום השני יורכב מפאנל על חברות סטארט-אפ אותו יובילו מקימי חברות בתחום החלל. נציגי החברות המשתתפות ידונו במגוון נושאים החל ממודיעין עסקי בחלל ועד הנעת חלל לא-רעילה.

אנו גאים ומתרגשים לקראת הכנס השנה, אשר עתיד להיות הגדול ביותר והטוב ביותר עד כה! אנו מחכים לארח את כלל משתתפי הכנס, אנשי עסקים, אנשי ממשל, אקדמאיים ואסטרונאוטים. בין הנושאים של הכנס: תעשיית החלל, הזדמנויות של מימון ממשלתי, שמירה על חייהם של 'מטיילי החלל' ועתידו של מועדון החלל.

סדנאות, פאנלים והרצאות אלה תורמות לדיון המעמיק והפורה שימשך לאורח שני ימי הכנס.